Diferentele dintre barbati si femei

Barbatii si femeiile sunt egali doar in fata legii. Cand vorbim despre caracterul fiecaruia putem spune ca suntem total diferiti si doar faptul ca avem doua picioare, doua maini, o inima, plamani, etc. ne face sa fim la fel chiar daca exista diferente in privinta dimensiunilor.

In trecut daca vroiam sa stim mai bine diferentele dintre noi si un barbat eram aratate cu degetul si tratate drept sexiste insa in ziua de azi cel mai bine e sa cunoastem partea opusa noua, sexul masculin, pentru a avea o viata mai linistita.

Cu cat stim mai multe despre barbati cu atat ii putem manipula sau intelege mai bine. Plus, sa nu uitam, ca rata divorturilor e in creste tocmai datorita faptului ca nu ne cunostem destul de bine partenerul de viata.

Mai pe larg, noi femeiile, suntem diferite fata de barbati prin modul de a comunica sentimentele si trairile, si modul de a gandi in diferite situatii.

Inca de la concepere suntem diferiti din punct de vedere genetic din cauza cromozomilor pe care ii posedam. Avem boli diferite care se manifesta diferit din cauza organismului. Femeia e mai sensibila iar barbatul este facut de asa natura incat sa reziste mai bine la microbii care ne invadeaza. Doar trebuie sa aiba cineva grija de noi in orice situatie chiar daca preferam sa fim independente din orice punct de vedere.

Majoritatea baietilor se nasc prematur si din aceasta cauza ei incep sa vorbesca si sa mearga mai tarziu decat fetele. Desi au acest dezavantaj in fata noastra ei reusesc totusi sa fie mai activi si mai agitati decat noi si astfel descopera unele lucruri mult mai repede.

Pubertatea la baieti se sfarseste cam pe la 18 ani, pe cand la fete la 16 ani datorita faptului ca avem un avantaj in dezvoltarea  anatomica si psihologica de doi ani.

Sa nu uitam ca suntem diferiti si din punct de vedere sexual,  insa ne completam unu pe altul. Poate nu multe ati stiut dar penisul este un organ identic cu clitorisul exceptand dimensiunea lor. Ambele sunt organe care servesc la obtinerea placerii iar o mica diferenta ar fi ca penisul are si functia de eliminare.

Maturitatea sexuala este atinsa diferit deoarece fetele in jurul varstei de 12 ani jumate devine capabila sa se reproduca insa nu stie sa aiba orgasm. Baietii doar in jurul varstei de 14 ani jumate devin maturi si capabili sa ejaculeze, sa aiba orgasm si sa se reproduca. Deci se observa iar o diferenta de 2 ani care va continua pe parcusul vietii.

Femeia are simturile mult mai dezvoltate decat barbatul si asta se poate observa atunci cand deja devii mamica. Ne trezim mult mai repede atunci cand auzim plansul copilului pe cand barbatul il aude cu intarziere, deci simtul auditiv este mult mai dezvoltat decat la barbati. Chiar si mirosul ne este diferit si poate fi de 10 ori mai ascutit decat il au barbatii si de aceea suntem mult mai sensibile la mirosuri.

Atunci cand vine vorba de atingere, noi femeile suntem foarte sensibile pe cand barbatii avand o masa osoara si musculara mult mai dezvoltata ca a noastra sunt mai puternici.

Si creierul este diferit chiar daca poseda aceleasi structuri. De multe ori barbatii nostrii uita unele zile importante sau unele detalii sau scot mai repede pe gura niste perle decat noi tocmai din cauza diferentei creierului.

Toate diferentele prezentate mai sus duc la diferente psihologice si comportamentale iar barbatii se vor adapta mai usor ca femeiile la un nou mediu pe cand femeia va cauta mereu perfectiunea.  
 

Lasa un comentariu

Copyright © 2011 Viata Femeii